Huiswerkbegeleiding in Vogelenzang

De beste huiswerkbegeleiding vindt u bij Les Ecoles Vogelenzang

Huiswerkbegeleiding op IKC de Paradijsvogel in Vogelenzang

In Vogelenzang maakt Les Petits onderdeel uit van integraal kindcentrum de Paradijsvogel. Naast opvang bieden wij hier ook huiswerkbegeleiding. Eén dag per week zijn kinderen van groep 6 t/m 8 welkom om na school in onze huiswerkklas hun huiswerk te maken of leren. Onze huiswerk coördinator en een leerkracht helpen de kinderen hierbij.

Zij leren de kinderen plannen, geven uitleg of overhoren het leerwerk. De huiswerkbegeleiding wordt afgestemd op uw kind. Kinderen krijgen steeds meer inzicht in hóe zij leren, waar hun talent ligt en wat ze moeten doen als het even niet lukt. Op deze manier bevorderen wij de zelfstandigheid. Onze huiswerkbegeleiding is een fijne aanvulling op IKC de Paradijsvogel in Vogelenzang!

Een middag op de huiswerkbegeleiding in Vogelenzang

Als uw kind na school naar de huiswerkbegeleiding komt, bespreken we wat eerst wat hij/zij aan huiswerk heeft. Kinderen moeten altijd hun agenda en huiswerkmap meenemen. De kinderen kunnen aangeven wat zij zelfstandig kunnen en waar ze hulp bij nodig hebben. Dan gaan ze aan de slag.

Op onze huiswerkbegeleiding in Vogelenzang helpen we de kinderen om de beurt waar nodig of we overhoren ze. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgen de kinderen steeds meer inzicht in hoe zij leren en leren ze plannen en prioriteiten stellen. Ook kan er op onze huiswerkbegeleiding in Vogelenzang geoefend worden met spreekbeurten of boekbesprekingen en met vakken die extra moeite kosten. Daarbij blijft het belangrijk dat er ook thuis nog wordt geoefend.

Praktische informatie over onze huiswerkbegeleiding in Vogelenzang

Onze huiswerkbegeleiding in Vogelenzang start direct na school en duurt een uur. Eerst eten en drinken we wat. Wij bieden (fruit)water, thee en fruit. Als u dit aan wilt vullen, kunt u iets meegeven van thuis dat past in het voedingsbeleid van IKC de Paradijsvogel.

De huiswerkbegeleiding vindt daarna plaats in de aula, waarbij we verschillende rustige werkplekken creëren en kinderen indien nodig gebruik kunnen maken van een PC. Na een uur mogen de kinderen opgehaald worden, of met uw goedkeuring, zelfstandig naar huis lopen vanaf ons IKC in Vogelenzang.

Huiswerkbegeleiding en BSO in Vogelenzang

Het is mogelijk om huiswerkbegeleiding en buitenschoolse opvang te combineren op IKC de Paradijsvogel in Vogelenzang. De kinderen gaan in dat geval na de huiswerkbegeleiding naar onze BSO. Lekker ontspannen en spelen in de BSO ruimte of buiten op ons mooie plein of in de speeltuin. Als ze willen, kunnen ze daar ook nog even zelfstandig verder met hun huiswerk als het nog niet af is.

Er is een gevarieerd activiteitenaanbod op onze BSO, waarbij we aansluiten op de speerpunten van het IKC; lezen, natuur, sport en muziek. En we maken vaak uitstapjes in de omgeving van Vogelenzang.

Onze vestiging in Vogelenzang

Les Petits biedt huiswerkbegeleiding in Vogelenzang via Les Ecoles. Vraag via de vestigingspagina een rondleiding aan!