Kinderdagverblijf

Bij Les Petits vindt u altijd een leuk KDV bij u in de buurt!

Een geborgen en veilige omgeving

Knuffelen, troosten, een bekend gezicht; wij bieden uw kindje een geborgen en veilige omgeving. Vier jaar lang blijft uw kindje op dezelfde groep met dezelfde kinderen en medewerkers.

Natuurlijke voeding en een warme lunch

Op ons kinderdagverblijf wordt alleen natuurlijke voeding aangeboden, zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen. Tussen de middag eten alle kinderen warm.

Betrokken en professionele opvoedondersteuning

Al onze medewerkers zijn zeer betrokken en sluiten zoveel mogelijk aan op het ritme van thuis. Onze pedagogen bieden professionele opvoedondersteuning.
 • Een geborgen en veilige omgeving

 • Natuurlijke voeding en een warme lunch

 • Betrokken medewerkers en professionele opvoed ondersteuning

Persoonlijke aandacht

Uw kindje ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. Wij sluiten daar op aan. Wij bieden liefdevolle zorg en doen gerichte activiteiten met de kinderen om hun ontwikkeling te stimuleren. Vaste gewoonten en rituelen geven kinderen veiligheid, rust en herkenning. Daarom hanteren we op het kinderdagverblijf een vaste dagindeling en heeft uw kindje een vaste mentor.   

Bij de plaatsing zal uw kindje moeten wennen aan de nieuwe omgeving van het kinderdagverblijf, hier besteden we veel aandacht aan. Vooraf vindt er een intakegesprek plaats en op de plaatsingsdatum kunt u uw kind brengen voor een halve dag. Daarna kunt u dit, in overleg met de groepsleiding, uitbreiden tot hele dagen. Het helpt als uw kindje al uit een fles drinkt en zelfstandig in slaap kan vallen.

Geborgenheid en uitdaging

Wij bieden op het kinderdagverblijf vooral verticale opvang, kinderen van 0 tot 4 jaar zitten samen in de groep. Zij kunnen zo altijd aansluiten bij kinderen in dezelfde ontwikkelingsfase of met dezelfde interesses, dat is niet altijd  leeftijdgebonden. En de groep en medewerkers blijven vertrouwd.

Door de inrichting van onze ruimtes en onze werkwijze, zorgen we ervoor dat alle kinderen voldoende ruimte, aandacht en uitdaging krijgen. Als de baby’s slapen, organiseren we activiteiten voor de oudere kinderen volgens een opendeurenbeleid. Op de groepen van het kinderdagverblijf worden verschillende activiteiten aangeboden en kinderen kiezen zelf waar ze spelen. Voor de baby’s en oudste peuters is er tijdens het middag dutje van de andere kinderen veel tijd voor extra aandacht.

Contractvormen kinderdagverblijf

U kunt voor onze kinderdagverblijven (KDV) kiezen uit drie verschillende opvangcontracten. 

KDV 52 weken

Uw kind heeft het hele jaar door opvang van 7.30 uur tot 18.30 uur op ons kinderdagverblijf, m.u.v. nationale feestdagen.  

 • Inclusief voeding en luiers
 • Het hele jaar door opvang m.u.v. nationale feestdagen
 • We hanteren een tegoedenregeling voor extra opvang
 • Starten met dit contract kan het hele jaar door

KDV 48 weken

Uw kind heeft het hele jaar door opvang van 7.30 uur tot 18.30 uur op ons kinderdagverblijf, m.u.v. nationale feestdagen en de middelste 4 weken van de zomervakantie.

 • Inclusief voeding en luiers
 • Geen opvang in de middelste 4 weken van de zomervakantie
 • We hanteren een tegoedenregeling voor extra opvang
 • Tegoedenregeling geldt niet in de 4 vakantieweken
 • Starten met dit contract kan van 1 januari tot 30 juni, daarna pas weer in het nieuwe kalenderjaar

KDV 40 weken

Uw kind heeft in de schoolweken opvang van 7.30 uur tot 18.30 uur op ons kinderdagverblijf, m.u.v. nationale feestdagen.

 • Inclusief voeding en luiers
 • Opvang in alle schoolweken m.u.v. nationale feestdagen
 • We hanteren een tegoedenregeling voor extra opvang
 • Tegoedenregeling geldt alleen in schoolweken
 • Starten met dit contract kan het hele jaar door

Warm eten tussen de middag

De warme maaltijden op het kinderdagverblijf worden verzorgd door Moekes Maaltijd. Moeke kookt 100% natuurlijk zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. U bent ervan verzekerd dat uw kind zo voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.
Ontdek meer

Transparante kosten

Bij Les Petits zijn luiers, voeding en uitstapjes allemaal bij de prijs inbegrepen. Fles gevoede baby´s krijgen voeding van het merk Hipp of Nutrilon. Als uw kindje speciale voeding krijgt kan dit in overleg door het kinderdagverblijf worden aangeschaft of vergoeden we deze tot de kostprijs van reguliere voeding.