Flexibele opvang

Meer over onze flexibele opvang

Helaas is het op dit moment door personeelskrapte niet mogelijk om flexibele opvang aan te vragen. 

Flexibele opvang op de BSO

Wanneer u onregelmatig werkt of op projectbasis, heeft u niet altijd op vaste dagen opvang nodig. Op de buitenschoolse opvang bieden wij daarom ook de mogelijkheid om flexibele opvang af te nemen. Voor jongere kinderen is regelmaat belangrijker. Daarom bieden wij dit niet aan voor kinderen onder de vier jaar.

Wanneer u in de schoolweken geen opvang nodig heeft, maar wel op studiedagen of in de vakanties, kan flexibele opvang ook een oplossing zijn. U ontvangt dan een flexibel contract, waarbij u losse dagen opvang afneemt. De gewenste opvangdagen kunt via onze ouderapp direct bij de locatie aanvragen.

Plaatsing en kosten

Wanneer u flexibele opvang afneemt, heeft u geen garantie op een plek. U bent dan afhankelijk van de beschikbaarheid op de door u gewenste locatie. Uiteraard kijken wij samen met u naar de mogelijkheden op meerdere groepen of locaties, maar wanneer u gegarandeerd plaats wil, is een vast contract een betere optie.

De kosten van flexibele opvang liggen iets hoger dan van reguliere opvang en worden achteraf geïncasseerd. Ook flexibele opvang komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, wanneer u werkt of studeert. U kunt vooraf een inschatting maken en doorgeven aan de Belastingdienst, of u vraagt de toeslag achteraf aan.