Peuteropvang in Bloemendaal

De beste peuteropvang in Bloemendaal vindt u bij Les Petits

Onze leuke peuteropvang in Bloemendaal

Onze peuteropvang in Bloemendaal biedt uw peuter een fijne opvang plek met leeftijdsgenootjes. Op onze peuteropvang kunnen de kinderen heerlijk spelen en bieden we dagelijks leuke en leerzame activiteiten aan. De medewerkers van onze peuteropvang in Bloemendaal zijn betrokken en goed geschoold. Zij geven op professionele wijze vorm aan het dagprogramma op de peuteropvang.

Onze peuteropvang in Bloemendaal is altijd gevestigd in de basisschool. De peuters kunnen samen spelen met de kleuters en er worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Daardoor is de overstap van de peuteropvang naar school makkelijker. Kinderen die naar een andere basisschool gaan in Bloemendaal als zij vier worden, zijn echter ook van harte welkom op onze peuteropvang.

Een dag op onze peuteropvang in Bloemendaal

Op onze peuteropvang in Bloemendaal werken we volgens een vast dagritme. We beginnen met elkaar in de kring en aan de hand van dagritme kaarten bespreken we met elkaar wat we gaan doen die dag. Ondanks vaste rituelen is iedere dag toch anders op onze peuteropvang in Bloemendaal!

Op onze peuteropvang spelen we veel buiten. Binnen doen we creatieve en educatieve activiteiten. Soms maken we een uitstapje in de directe omgeving van Bloemendaal. Kinderen die blijven lunchen op de peuteropvang krijgen dan een warme maaltijd van Moekes Maaltijd. Moeke kookt 100% natuurlijk, zonder toegevoegde suikers en kleur- geur en smaakstoffen en zoveel mogelijk biologisch. We drinken water, fruitwater en thee.

De omgeving van onze peuteropvang in Bloemendaal

Onze peuteropvang ligt in een mooie omgeving. Bloemendaal is rustig en groen. Er zijn veel bossen en parken, zoals Caprera en de Hertenkamp. Vanaf de peuteropvang gaan we daar graag naartoe met de bolderkar of lopend. Bloemendaal heeft ook een prachtig duingebied waar we graag heengaan.

Er zijn twee zorgcentra in Bloemendaal, de Rijp en de Wildhoef. Met de kinderen van de peuteropvang gaan we soms gezellig op bezoek om samen met de bewoners leuke activiteiten te doen. De bewoners lezen de peuters voor of we zingen samen liedjes of knutselen iets moois.

Voorschoolse Educatie op onze peuteropvang in Bloemendaal

Al onze peuteropvang locaties in Bloemendaal werken met het VE programma Uk en Puk. Bij Uk & Puk zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van peuters, met aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. De pop Puk is daarbij het speelkameraadje van de kinderen.

Onze peuteropvang op de Bos en Duinschool in Bloemendaal is officieel VE geregistreerd. Kinderen met een VE indicatie worden op deze peuteropvang geplaatst.

Onze vestigingen in Bloemendaal

Les Petits heeft twee peuteropvang locaties in Bloemendaal. Kies hier de vestiging die het beste bij u past: 

POV de Tovenaartjes

Bos en Duinlaan 1A

POV de Kleine Daaltjes

Lage Duin en Daalseweg 17