Buitenschoolse opvang in Vogelenzang

De beste BSO in Vogelenzang vindt u bij Les Petits

Buitenschoolse opvang op IKC de Paradijsvogel in Vogelenzang

Op integraal kindcentrum de Paradijsvogel in Vogelenzang verzorgen wij de buitenschoolse opvang voor kinderen uit Vogelenzang en Bennebroek. IKC de Paradijsvogel is een uniek concept in Vogelenzang. We bieden hier opvang en onderwijs onder één dak. Naast BSO hebben we hier ook een kinderdagverblijf en peuteropvang groep. Alle groepen en het onderwijs werken vanuit dezelfde speerpunten; lezen, natuur, sport en muziek!

Het pedagogisch en didactisch beleid van onze BSO en het onderwijs op IKC de Paradijsvogel in Vogelenzang is hetzelfde. Dit geeft de kinderen houvast en zorgt voor een doorgaande lijn. De teams van opvang en onderwijs werken nauw samen. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd en thema’s worden op elkaar afgestemd. Kinderen gaan graag naar onze BSO in Vogelenzang!

Samenwerking BSO en andere organisaties in Vogelenzang

Naast onze samenwerking binnen IKC de Paradijsvogel, werken we met onze BSO ook samen met diverse andere organisaties binnen Vogelenzang. Onze BSO ligt naast de tennis- en voetbalvereniging van Vogelenzang. Hier komen we op regelmatige basis om te tennissen en voetballen.

Met nabijgelegen zorgboerderij Zebrazorg hebben we ook een intensieve samenwerking. Met de kinderen van de BSO gaan we vaak naar deze zorgboerderij in Vogelenzang om de dieren te voeren en verzorgen. We hebben er ‘school-dieren’ die we verzorgen en ook eigen appelbomen. Er wordt op Zebrazorg ook natuur educatie gegeven in het natuurlokaal. De cliënten van Zebrazorg komen bij ons op het IKC soms voorlezen of helpen mee in onze eigen bibliotheek. Een unieke samenwerking in Vogelenzang!

De omgeving van onze buitenschoolse opvang in Vogelenzang

Onze buitenschoolse opvang in Vogelenzang ligt in een rustige en groene omgeving. Vanuit de BSO zijn we dan ook zo in de bossen of duinen, waar we heerlijk kunnen spelen. Als we wat verder weg willen, ligt het Haarlemmermeerse Bos, de bollenstreek en het strand van Zandvoort ook nog dichtbij.

Zeker in vakanties vinden we het leuk om met de BSO de omgeving van Vogelenzang te verkennen. Met onze eigen vervoer zitten we overal zo. Naast onze BSO zit speeltuin de Duinrand, ook daar zijn we vaak te vinden. Vogelenzang is een heerlijke plek om op te groeien!

Talentontwikkeling op onze BSO in Vogelenzang

Op IKC de Paradijsvogel in Vogelenzang wordt veel aandacht besteed aan talentontwikkeling en dus ook op onze BSO. Op de BSO hebben we oog voor ieder kind in Vogelenzang. In een veilige en prettige omgeving kunnen ze zichzelf ontwikkelen en ontdekken waar hun talent en passie ligt. We bieden een gevarieerd activiteitenaanbod en sluiten daarbij aan op de interesses van de kinderen.

Er komen ook regelmatig externe workshop leiders naar onze BSO in Vogelenzang om Ontdek! workshops te geven. Uw kind kan dan ontdekken welke sport of hobby bij zijn of haar talenten past.

Onze vestiging in Vogelenzang

Les Petits heeft één locatie voor buitenschoolse opvang in Vogelenzang.