Peuteropvang in Vogelenzang

De beste PSZ in Vogelenzang vindt u bij Les Petits

Bent u op zoek naar peuteropvang in Vogelenzang?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres! In Vogelenzang vindt u onze gezellige peuteropvang in IKC de Paradijsvogel. We hebben een fijne groepsruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en we leuke activiteiten doen. Iedere dag spelen we buiten op onze ruime buitenspeelplaats.

Op onze peuteropvang in Vogelenzang kan uw peuter zich optimaal ontwikkelen door ons diverse activiteitenaanbod. We volgen hierbij de speerpunten van het IKC; lezen, natuur, sport en muziek. We starten de dag op onze peuteropvang in de kring met een kringgesprek en liedjes zingen of voorlezen. Daarna bespreken we aan de hand van dagritme kaarten, wat we die dag gaan doen. We blijven vaak op de locatie maar gaan er ook veel op uit in de mooie omgeving van Vogelenzang!

Onze peuteropvang in IKC de Paradijsvogel in Vogelenzang

Onze peuteropvang in Vogelenzang maakt deel uit van integraal kindcentrum (IKC) de Paradijsvogel in Vogelenzang waar we opvang en onderwijs onder één dak bieden. Naast onze peuteropvang, hebben wij op IKC de Paradijsvogel ook een kinderdagverblijf en een BSO met voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang. Een uniek concept in Vogelenzang!

Binnen het IKC is een nauwe samenwerking tussen opvang en onderwijs. De peuters sluiten aan bij kleutergroepen voor schoolse activiteiten, en ook werken we veel samen met het kinderdagverblijf. Onze pedagogische en didactische visie en beleid is gelijk voor opvang en onderwijs. De overgang van de peuteropvang naar het onderwijs is daardoor heel klein en er is sprake van een doorgaande lijn.

De ligging van onze peuteropvang in Vogelenzang

Onze peuterpeuteropvang ligt in het rustige en groene Vogelenzang. De peuterpeuteropvang is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid in Vogelenzang. In de omgeving van Vogelenzang is ook veel te doen. We gaan dan ook regelmatig vanuit de peuteropvang op stap met de kinderen.

We gaan vaak naar zorgboerderij Zebrazorg waar we mee samenwerken. We verzorgen de dieren of plukken appels van onze eigen appelboom! Of we gaan naar speeltuin de Duinrand, ietsje verderop in Vogelenzang. Vanuit de peuteropvang kunnen we ook naar de duinen wandelen met de bolderkar.

Onze VE peuteropvang is onderdeel van Vitaal Vogelenzang

Het project Vitaal Vogelenzang verbetert de leefbaarheid en de kwaliteit van de openbare ruimte in Vogelenzang. Om jonge bewoners te blijven trekken, is goede peuteropvang in het dorp belangrijk. Wij zijn officieel VE geregistreerd en bieden Voorschoolse Educatie met het VE programma van Uk en Puk. De thema’s en activiteiten van Uk en Puk sluiten aan bij de belevingswereld van peuters.

In het VE programma van Uk en Puk is veel aandacht voor de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. De pop Puk is daarbij het speelkameraadje van de kinderen.

Onze vestiging in Vogelenzang

Les Petits heeft één peuteropvang locatie in Vogelenzang. 

POV Vogelnest

Henk Lensenlaan 1