Warm eten

Warm eten van Moekes Maaltijd op de kinderopvang

Warme lunch op het KDV en de POV

Op al onze kinderdagverblijven en op de peuteropvang tot 13.00/14.30 uur wordt er tussen de middag warm gegeten. Dit is bij de prijs inbegrepen, u betaalt hier dus niets extra’s voor! De warme maaltijden worden verzorgd door Moekes Maaltijd. Moeke kookt 100% natuurlijk zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en maakt gebruik van grotendeels biologische en duurzaam geteelde ingrediënten.

Alles wat Moeke kookt is ook écht vers, uw kind krijgt zo voldoende voedingsstoffen binnen. Doordat uw kind samen met leeftijdsgenootjes eet, wordt de maaltijd een ontdekkingstocht. Samen worden allerlei smaken uitgeprobeerd en zo wordt de smaakontwikkeling volop gestimuleerd. Nog een fijn voordeel; bij thuiskomst hoeft u niet direct te koken, en kunt u genieten van quality-time met uw kind!

Optionele warme maaltijd op de BSO

Op onze BSO locaties bieden wij ouders de mogelijkheid hun kinderen bij ons aan het eind van de dag ook een warme maaltijd van Moeke te laten eten, mits er meerdere kinderen zijn die hier gebruik van maken. De kinderen eten dan gezellig samen aan tafel onder begeleiding van één van de medewerkers.

Het weekmenu staat vooraf vast en is in te zien in ons ouderportaal. U kunt uw kind opgeven voor één of meerdere vaste dagen. Als er warm gegeten wordt op uw BSO, is incidenteel mee eten ook mogelijk. U dient dan ‘s morgens voor 11:00 uur aan te geven of uw zoon of dochter die dag mee eet. Dit kan via onze Les Petits App. In dat geval kan de maaltijd afwijken van het actuele weekmenu. De kosten voor de BSO maaltijd zijn € 5,05 per keer en worden achteraf geïncasseerd.

Onze Groentenvloggers

Daarnaast bieden wij op de BSO op de woensdag en vrijdag ook warme soep van Spoony aan.
Gezond eten vinden wij belangrijk, maar ook léren over gezond eten!
Over de kleuren, over de geschiedenis en over hoe groenten groeien bijvoorbeeld. Voor een onderzoek aan de universiteit van Tilburg, hebben we samen met Spoony, die onze gezonde soepen levert, een serie vlogs gemaakt.

Het onderzoek van de universiteit richt zich op vloggen voor een gezonder eetgedrag. Kinderen eten tegenwoordig onvoldoende fruit en groenten. Dit project test een theorie die verklaart en voorspelt of, hoe, wanneer en voor welke kinderen voedselreclames de inname van fruit en groenten verhoogt. Zowel op korte als lange termijn.
Hier dragen wij als gezonde kinderopvang graag aan bij!