POV 't Vogelnest

Peuteropvang op IKC de Paradijsvogel in Vogelenzang

Over POV Vogelnest

Welkom bij onze peuteropvang in Vogelenzang! Wij zijn onderdeel van IKC de Paradijsvogel; opvang en onderwijs onder één dak. Onze groep kan volop gebruik maken van de faciliteiten van het IKC, zoals de (interne) bibliotheek waar ze onder begeleiding prentenboeken bekijken of worden voorgelezen.

Onze peuteropvang ’t Vogelnest biedt plek voor 8 kinderen van 2-4 jaar. Op maandag, dinsdag en woensdag delen we de ruimte met peutergroep ’t Zwaluwnest, de oudste kinderen van de hele dagopvang. Het samen spelen en samen delen zorgt voor een unieke sfeer. Op donderdag zijn wij gesloten en op vrijdag hebben we de hele groep voor ons zelf, omdat het Zwaluwnest dan gesloten is.
Dagelijks werken er twee pedagogisch medewerkers op de groep. Elk kind heeft een eigen mentor die het eerste aanspreekpunt is voor de ouders. Binnen het IKC wordt integraal gewerkt, de peuteropvang werkt nauw samen met de onderbouw en peuters en kleuters leren van elkaar. Er wordt aan gezamenlijke thema’s gewerkt.

In ons IKC is er een hechte samenwerking tussen opvang en onderwijs. Samen kunnen we meer dan ieder voor zich, daar geloven we in! Het werken met kinderen is mijn passie. Samen de ontwikkeling doormaken, uitdaging geven op eigen niveau en iedere dag weer een lach op de gezichtjes toveren!

Natascha Ebing Leidinggevende - KDV Dekenzondaglaan en POV en BSO IKC de Paradijsvogel

Gegevens

Henk Lensenlaan 1
2114 ER Vogelenzang
023-7524675
LRKnummer: 182405400

Openingstijden
Maandag08:00– 12:00
Dinsdag08:00– 12:00
Woensdag08:00– 12:00
DonderdagGesloten
Vrijdag08:00– 12:00

In de vakanties zijn wij gesloten.

In ons IKC is er een hechte samenwerking tussen opvang en onderwijs. Samen kunnen we meer dan ieder voor zich, daar geloven we in! Het werken met kinderen is mijn passie. Samen de ontwikkeling doormaken, uitdaging geven op eigen niveau en iedere dag weer een lach op de gezichtjes toveren!

Natascha Ebing Leidinggevende - KDV Dekenzondaglaan en POV en BSO IKC de Paradijsvogel

Voorschoolse Educatie

Op onze peuteropvang bieden wij Voorschoolse Educatie door gediplomeerde medewerkers. Kinderen met en zonder een VE indicatie zijn welkom bij ons!

Buiten ontdek je meer!

Wij gaan graag naar buiten! Onze fijne buitenruimte en zorgboerderij Zebrazorg waar wij veel te vinden zijn, geven uw kindje alle mogelijkheden om te spelen in de buitenlucht.

Opvoed ondersteuning

Ouder zijn is soms best spannend of ingewikkeld! Als u ergens tegenaan loopt, kunt u naast de groepsleiding ook terecht bij onze pedagogen voor tips en handvatten.
  • Voorschoolse Educatie
  • Buiten ontdek je meer!
  • Opvoed ondersteuning

VE geregistreerde peuteropvang

Peuteropvang ‘t Vogelnest is een officiële VE locatie. We bieden Voorschoolse Educatie met het programma van Uk & Puk. Daarbij zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. Er is hierin veel aandacht voor de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en rekenprikkels.

Zowel kinderen met als zonder VE indicatie zijn welkom op onze peuteropvang. Door de intensieve samenwerking met het onderwijs is er veel oog voor de doorgaande lijn naar de basisschool. Binnen het IKC is o.a. natuur een speerpunt. De peuters gaan geregeld mee op diverse educatieve uitstapjes naar bijvoorbeeld zorgboerderij Zebrazorg. Daar is ook veel aandacht voor sociale activiteiten.

Meekijken tijdens de opvangdag

Wij begrijpen dat u het liefst de hele dag meekijkt als uw kindje bij ons op de opvang is. Daarom maken wij dagelijks foto’s die u kunt zien in ons ouderportaal Konnect! Dit kan via een app op uw telefoon of via internet. Via Konnect kunnen we ook berichten naar elkaar sturen en u vindt er allerlei informatie.
ontdek meer
0/5 (0 Reviews)