Makathon Zorg en Welzijn

Hoe kan slim gebruik van technologie helpen om zorg en welzijn duurzaam, betaalbaar en groener te maken? Drie dagen lang gaan studenten uit zorg en welzijn, ict en techniek van het Nova Collega en In Holland, samen met medewerkers van Les Petits en de Hartenkamp groep, aan de slag met deze uitdaging.

Makathon van 15-17 mei

Tijdens de Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn van 15 t/m 17 mei 2019 gaan we aan de slag met uitdagingen voor een cliënt/ kind waar slimme technologische oplossingen kunnen zorgen voor meer zelfregie en versterkende zorg en welzijn. Dit betekent slimme oplossingen voor het ondersteunen van een cliënt/ kind vanuit zijn/haar behoeften waar dat nu nog niet altijd goed lukt. De cliënt/ het kind geeft de richting aan, de professional volgt, de technologie ondersteunt.

Iedereen moet richting kunnen geven aan zijn of haar eigen leven, ook als je daarvoor een beroep op anderen moet doen. Het gaat om zelf bepalen, eigenaarschap, en niet altijd om zelf doen. Dit noemen we zelfregie. Alle mensen, ongeacht leeftijd, moeten vanuit de eigen kracht, motivatie en contacten, binnen de grenzen van wat er mogelijk is, zoveel mogelijk zelfregie houden. Toch is zelfregie niet voor iedereen even vanzelfsprekend, soms zijn slimme oplossingen nodig.

Makathon locaties

Net als voorgaande jaren zal de Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn weer worden georganiseerd op het terrein van de Hartekamp Groep in Heemstede. Nieuw dit jaar is de toevoeging van een extra locatie bij het Integraal Kind Centrum (IKC) De Paradijsvogel in Vogelenzang. Een deel van het programma zal hier plaatsvinden, bussen rijden tussen de locaties om deelnemers te vervoeren.

Publiek is welkom

Wie belangstelling heeft is welkom om te komen kijken tijdens de makathon, vooral tijdens de presentatie van uitwerking van de casussen en tijdens de prijsuitreiking.

Programma

woensdag 15 mei 2019: 09.00 – 20.00 uur met muzikaal / recreatief avondprogramma 20.00 – 22.00 uur
donderdag 16 mei 2019: 09.00 – 17.00 uur
vrijdag 17 mei 2019: 09.00 – 17.00 uur en presentatie met prijsuitreiking: 15.00 – 17.00 uur

Adres van de hoofdlocatie van de Makathon
Hartekamp Groep
Herenweg 5
2105 MB Heemstede

Adres van de locatie IKC de Paradijsvogel
IKC De Paradijsvogel
Henk en Lensenlaan 3
2114 ER Vogelenzang
Meer informatie?