Peuterspeelzaal in Bloemendaal

De beste PSZ in Bloemendaal vindt u bij Les Petits

Onze leuke peuterspeelzaal in Bloemendaal

Onze peuterspeelzaal in Bloemendaal biedt uw peuter een fijne opvang plek met leeftijdsgenootjes. Op onze peuterspeelzaal kunnen de kinderen heerlijk spelen en bieden we dagelijks leuke en leerzame activiteiten aan. De medewerkers van onze peuterspeelzaal in Bloemendaal zijn betrokken en goed geschoold. Zij geven op professionele wijze vorm aan het dagprogramma op de peuterspeelzaal.

Onze peuterspeelzaal in Bloemendaal is altijd gevestigd in de basisschool. De peuters kunnen samen spelen met de kleuters en er worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Daardoor is de overstap van de peuterspeelzaal naar school makkelijker. Kinderen die naar een andere basisschool gaan in Bloemendaal als zij vier worden, zijn echter ook van harte welkom op onze peuterspeelzaal.

Een dag op onze peuterspeelzaal in Bloemendaal

Op onze peuterspeelzaal in Bloemendaal werken we volgens een vast dagritme. We beginnen met elkaar in de kring en aan de hand van dagritme kaarten bespreken we met elkaar wat we gaan doen die dag. Ondanks vaste rituelen is iedere dag toch anders op onze peuterspeelzaal in Bloemendaal!

Op onze peuterspeelzaal spelen we veel buiten. Binnen doen we creatieve en educatieve activiteiten. Soms maken we een uitstapje in de directe omgeving van Bloemendaal. Kinderen die blijven lunchen op de peuterspeelzaal krijgen dan een warme maaltijd van Moekes Maaltijd. Moeke kookt 100% natuurlijk, zonder toegevoegde suikers en kleur- geur en smaakstoffen en zoveel mogelijk biologisch. We drinken water, fruitwater en thee.

De omgeving van onze peuterspeelzaal in Bloemendaal

Onze peuterspeelzaal ligt in een mooie omgeving. Bloemendaal is rustig en groen. Er zijn veel bossen en parken, zoals Caprera en de Hertenkamp. Vanaf de peuterspeelzaal gaan we daar graag naartoe met de bolderkar of lopend. Bloemendaal heeft ook een prachtig duingebied waar we graag heengaan.

Er zijn twee zorgcentra in Bloemendaal, de Rijp en de Wildhoef. Met de kinderen van de peuterspeelzaal gaan we soms gezellig op bezoek om samen met de bewoners leuke activiteiten te doen. De bewoners lezen de peuters voor of we zingen samen liedjes of knutselen iets moois.

Voorschoolse Educatie op onze peuterspeelzaal in Bloemendaal

Al onze peuterspeelzalen in Bloemendaal werken met het VE programma Uk en Puk. Bij Uk & Puk zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van peuters, met aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. De pop Puk is daarbij het speelkameraadje van de kinderen.

Onze peuterspeelzaal op de Bos en Duinschool in Bloemendaal is officieel VE geregistreerd. Kinderen met een VE indicatie worden op deze peuterspeelzaal geplaatst.

Onze vestigingen in Bloemendaal

Les Petits heeft twee peuterspeelzalen in Bloemendaal. Kies hier de vestiging die het beste bij u past: