Peuterspeelzaal in Bennebroek

De beste PSZ in Bennebroek vindt u bij Les Petits

De gezelligste peuterspeelzaal in Bennebroek

In Bennebroek zit onze gezellige peuterspeelzaal de Bosdiertjes. De peuterspeelzaal is verbonden aan de Sparrenbosschool in Bennebroek. Ons speellokaal ligt in de school, vlakbij de kleutergroepen. Onze peuterspeelzaal is een ideale voorbereiding als uw kind naar de Sparrenbosschool gaat. Maar ook als uw kind naar een andere school in of buiten Bennebroek gaat, is uw kind van harte welkom bij ons!

Onze peuterspeelzaal in Bennebroek is VE geregistreerd. Dit houdt in dat er officieel gewerkt wordt volgens een programma aan Voorschoolse Educatie door hiervoor gediplomeerde medewerkers. Kinderen met een VE indicatie die woonachtig zijn in de gemeente Bloemendaal, kunnen geplaatst worden op onze peuterspeelzaal in Bennebroek. Ook kinderen zonder VE indicatie zijn welkom bij ons.

Voorschoolse Educatie op onze peuterspeelzaal in Bennebroek

Onze peuterspeelzaal in Bennebroek is een officiële VE locatie. We bieden Voorschoolse Educatie met het VE programma van Uk en Puk. De pop Puk is daarbij het speelkameraadje van de kinderen. Bij Uk & Puk zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van peuters.

Op onze peuterspeelzaal in Bennebroek is er aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. Met speelse activiteiten stimuleren en verrijken we de ontwikkeling. Dit biedt kinderen die kans hebben op een ontwikkelachterstand in hun taal- en rekenbegrip, een betere start op de basisschool. Uiteraard werkt een rijke leeromgeving voor alle kinderen positief.

Een dag op onze peuterspeelzaal in Bennebroek

Op onze peuterspeelzaal in Bennebroek werken we volgens een vast dagritme. ’s Ochtends bespreken we aan de hand van dagritme kaarten in de kring hoe de dag eruit gaat zien. We doen groepsgerichte activiteiten en geven ook individuele aandacht aan ontwikkelingsgebieden.

Bennebroek is een rustig dorp met veel groen. We hebben dan ook een ruime buitenspeelplaats en een groot speelveld naast onze peuterspeelzaal waar we heerlijk buiten kunnen spelen. Als het weer het toelaat gaan we iedere dag naar buiten. Soms maken we een uitstapje in de directe omgeving.

De omgeving van onze peuterspeelzaal in Bennebroek

Bennebroek ligt in een omgeving waar veel te doen is. Het bos, de duinen en het strand liggen vlakbij en in Bennebroek zelf zijn veel leuke speelplekken voor kleine kinderen. De pedagogisch medewerkers van onze peuterspeelzaal vinden het leuk om af en toe met de peuters op pad te gaan, lopend of met de bolderkar.

Of, als we incidenteel wat verder weg gaan, met de Les Petits bus.
Er komen ook wel eens dans- en muziekdocenten naar onze peuterspeelzaal in Bennebroek. Zij geven dan peuterdans of muziekles. Een feest voor alle peuters!

Onze vestiging in Bennebroek

Les Petits heeft één peuterspeelzaal in Bennebroek.