POV de Pinguïns

Peuteropvang in Heemstede

Voorschoolse Educatie

Op onze peuteropvang bieden wij Voorschoolse Educatie door gediplomeerde medewerkers. Kinderen met en zonder een VE indicatie zijn welkom bij ons!

Buiten ontdek je meer!

Wij hebben een heerlijke buitenruimte. Onze groene en ruime buitenspeelplaats geeft uw kindje alle mogelijkheden om te spelen in de buitenlucht en ook het bos is vlakbij.

Opvoed ondersteuning

Ouder zijn is soms best spannend of ingewikkeld! Als u ergens tegenaan loopt, kunt u naast de groepsleiding ook terecht bij onze pedagogen.
  • Voorschoolse Educatie
  • Buiten ontdek je meer!
  • Opvoed ondersteuning

Over POV de Pinguïns

Welkom bij onze peuteropvang in Heemstede! Wij zijn gevestigd in de Voorwegschool, in een rustige en groene buurt. We hebben een ruime buitenspeelplaats waar de kinderen veel spelen. De kinderen van de peuteropvang hebben de mogelijkheid om aan te sluiten bij schoolse activiteiten.

Onze peuteropvang biedt plek voor 16 kinderen van 2-4 jaar. Dagelijks werken er twee pedagogisch medewerkers. Elk kind heeft een eigen mentor die het eerste aanspreekpunt is voor de ouders. Onze groep grenst aan de kleutergroepen van de Voorwegschool. Door de nauwe samenwerking, verloopt de overstap van de peuteropvang naar het onderwijs soepel en spelenderwijs.

VE geregistreerde peuteropvang

Peuteropvang de Pinguïns is een officiële VE locatie. We bieden Voorschoolse Educatie met het programma van Uk & Puk. Daarbij zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. Er is hierin veel aandacht voor de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en rekenprikkels.

Op de groep is veel gelegenheid om in kleine groepjes te spelen en de praktijk wijst uit dat dit uitnodigt tot (non)verbale communicatie. De kinderen leren met elkaar en van elkaar. De motorische ontwikkeling stimuleren we door creatieve activiteiten, beweeg activiteiten en peuterdans. We gaan veel naar buiten en binnen maken we gebruik van de gymzaal.

Meekijken tijdens de opvangdag

Wij begrijpen dat u het liefst de hele dag meekijkt als uw kindje bij ons op de opvang is. Daarom maken wij dagelijks foto’s die u kunt zien in ons ouderportaal Konnect! Dit kan via een app op uw telefoon of via internet. Via Konnect kunnen we ook berichten naar elkaar sturen en u vindt er allerlei informatie.
ontdek meer
Informatie

Voorweg 24
2103 ST Heemstede
06-46351424
LRKnummer: 906240177

Openingstijden
Maandag08:30 – 12:00
Dinsdag08:30 – 12:00
Woensdag08:30 – 12:30
Donderdag08:30 – 12:00
Vrijdag08:30 – 12:30

In de vakanties zijn wij gesloten.

Werken met kinderen is heel divers en je krijgt er veel voor terug! Het mooiste van ons werk vind ik dat ouders hun meest waardevolle ‘bezit’ aan ons toevertrouwen en het vertrouwen van de kinderen. Onze groep is knus en gezellig, met veel leuke hoekjes. Elk kind gaat met een lach weer naar huis!

Kelly van Gool Leidinggevende - POV en BSO Sparrenbosschool en Voorwegschool