Informatie over ons KDV en wennen

Onze pedagogische uitgangspunten1-3

Onze pedagogische uitgangspunten zijn geborgenheid, zelfredzaamheid, respect, creativiteit, ruimte en structuur. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich kunnen ontplooien in een veilige leefomgeving. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. Wij sluiten aan bij het kind. Wij bieden activiteiten aan en spelen met de kinderen mee om de ontwikkeling te stimuleren en ze verder te helpen in hun spel. Vaste gewoonten en rituelen geven kinderen veiligheid, rust en herkenning. Elke vestiging hanteert daarom een vaste dagindeling.

kind in kinderstoelEten en drinken

Wanneer uw kind op het kinderdagverblijf is, zorgt Les Petits voor het eten en drinken. Het is mogelijk om borstvoeding mee te geven. Binnen Les Petits is een borstvoedingsconsulente, Selda Halderman. Zij is tevens planningsmedewerker en werkzaam op het hoofdkantoor. Voor vragen omtrent borstvoeding kunt u contact met haar opnemen via 023-5318240 en/of via het mailadres s.halderman@lespetits.nl. Flesgevoede baby´s krijgen voeding van het merk Hero of Nutrilon. Als uw kind speciale voeding krijgt kan dit in overleg worden aangeschaft, mits de kostprijs niet of nauwelijks afwijkt. Als dit moeilijk is, vragen wij u het zelf mee te geven. Wij vergoeden de voeding dan tot de kostprijs van reguliere voeding. De oudere kinderen lunchen tussen de middag gezamenlijk aan tafel, zij eten dan een warme maaltijd. De tussendoortjes bestaan uit gezonde, natuurlijk producten zonder toevoegingen.

Wennen

Bij de plaatsing zal uw kind moeten wennen aan de nieuwe omgeving. Voordat uw kind op de eerste dag van de plaatsing komt, vindt er een intakegesprek plaats waarbij u na het gesprek even weg kunt gaan, zodat uw kind 1 á 2 uurtjes op de groep kan wennen. Op de plaatsingsdatum kunt u uw kind brengen voor een dagdeel (ochtend/middag) daarna kunt u dit, in overleg met de pedagogisch medewerkers, uitbreiden tot hele dagen. Dit is afhankelijk van hoe het met uw kind gaat. Sommige kinderen hebben een langere wenperiode nodig (zie ook ons wenbeleid). Het is van belang dat uw baby voor de plaatsingsdatum goed uit een fles kan drinken. Ook is het prettig wanneer uw kind gewend is overdag zelfstandig in slaap te komen en in een bedje kan slapen. U dient zeker in de eerste periode goed telefonisch bereikbaar te zijn zodat we kunnen overleggen wanneer het niet goed gaat en/of u uw kindje (wat eerder) opgehaald dient te worden. U mag zelf ook altijd even bellen hoe het met uw kind gaat.