Een doosje vol geluk!

Een doosje vol geluk van Heemstede naar Valkenburg

Kinderopvang Les Petits organiseert in de zomervakantie DOEN! en DOEN! 9+, buitenschoolse opvang in de vakantie vol leuke activiteiten. Eén van deze activiteiten heeft geleid tot een prachtig initiatief van de kinderen!

Aandacht voor elkaar
De kinderen konden op de opvang ‘een doosje vol geluk’ maken. Een doosje dat zij aan iemand mochten geven die wel wat geluk verdient. De kinderen mochten het doosje versieren en vullen met allerlei dingen waarvan zij dachten dat het een glimlach bij de ontvanger teweeg zou brengen. Er zijn tekeningen en knutselwerkjes gemaakt, kralenkettingen geregen en briefjes geschreven.
Voor wie het doosje was, mocht ieder kind zelf beslissen. Vele papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en lieve buurvrouwen werden verrast. Sommigen kinderen vonden dat zij zelf wel wat extra geluk konden gebruiken, dat mocht natuurlijk ook!

Verbinding
Een aantal kinderen op de Les Petits locatie van de Beatrixschool in Heemstede zocht het echter minder dicht bij huis. Zij kwamen op het idee om een doosje vol geluk naar slachtoffers van de overstromingen in Limburg te sturen. De kinderen gingen direct aan de slag, maar vroegen zich wel af naar wie zij het doosje nu precies konden sturen? De medewerkers van Les Petits mailden met de gemeente Valkenburg om te vragen in welke straten veel overlast was geweest. Al snel kwam er een mail terug met een straatnaam. Samen kozen de kinderen huisnummer 14 als het definitieve adres waar het doosje naartoe gestuurd zou worden. Mooi ingepakt en voorzien van een briefje is het pakketje op de post gedaan.

Toen de scholen net weer begonnen waren, viel er iets op de mat van de BSO; post uit Limburg. Snel kijken de kinderen op de achterkant van de enveloppe naar de afzender, het was nummer 14 uit Valkenburg! De enveloppe werd snel opengemaakt en bevatte een kaartje vol dankbaarheid van Frank en Irene. Wat waren ze blij met het doosje vol geluk van ver! Het heeft hen veel goed gedaan en ze zullen het nooit vergeten. Ook geven ze aan dat het weer wat beter met ze gaat. Ook de kinderen waren verrast en dankbaar dat zij post teruggekregen hebben en blij dat het weer beter met hen gaat. Een prachtig initiatief dat geleid heeft tot verbinding tussen twee steden ver van elkaar.

Back for Good
Een doosje vol geluk is een idee van Juliette de Wette, waaraan Les Petits besloot mee te doen. De Wette is grondlegger van haar eigen bedrijf Back for Good, waarmee zij goed wil doen voor mens en natuur. Vele kunststof doosjes zouden vanwege een drukfout vernietigd worden. Om deze toch een mooie bestemming te geven, is doosje vol geluk ontstaan. Kinderopvang organisaties en scholen kunnen de doosjes afnemen. De bedoeling is dat de kinderen deze vullen met geluk voor een ander.

De visie van de Wette en Les Petits sluiten goed op elkaar aan. Bij Les Petits is ook veel aandacht voor duurzaamheid, voor verbinding en aandacht voor elkaar. ‘Samen Maken’ is een veelgebruikte slogan binnen de opvang organisatie. Hier is afgelopen zomer een mooie invulling aan gegeven!