De BSO van Les Petits

Kinderen doen tijdens een schooldag veel indrukken op. Op de basisschool staat de dag in het teken van leren – de kinderen werken er hard om de vaardigheden die zij later nodig zullen hebben onder de knie te krijgen. Maar na een dag werken is het fijn om even te kunnen ontspannen, zeker voor opgroeiende kinderen. Daarom is er de buitenschoolse opvang van Les Petits. Op onze BSO ligt de nadruk op vrijetijdsbesteding, waardoor het een ideale gelegenheid is voor kinderen om de ervaringen van de dag een plekje te geven. De groepen op de BSO zijn verdeeld in onderbouw en bovenbouw, om ervoor te zorgen dat de leeftijden binnen de groepen niet te ver uit elkaar lopen en ieder kind aan bod kan komen.

De kinderen komen met een Les Petits bus, taxi(bus), lopend onder begeleiding van een pedagogisch medewerker of zelfstandig naar de BSO. Eenmaal aangekomen op de BSO krijgen de kinderen iets te eten en te drinken en kunnen zij vertellen hoe hun dag is geweest. Daarna kunnen zij samen met anderen sporten, spelen of creatief bezig zijn. Ook kunnen zij op de BSO gebruikmaken van computers of even rustig lezen als zij dat willen. Ter afsluiting wordt er aan het eind van de middag nog wat lekkers gegeten en nog iets gedronken. Op woensdag en vrijdag wordt er op de BSO geluncht met de kinderen. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Als aanvulling op het programma wordt op de BSO een leuke activiteit georganiseerd door onze begeleiders. In de vakanties is de BSO gewoon open, en worden er vaak leuke uitstapjes aangeboden. Uiteraard kunnen onze medewerkers ook toezicht en ondersteuning bieden bij het maken van huiswerk, als de ouders dat willen.

Door de gezellige sfeer worden de kinderen op de BSO gestimuleerd om sociale vaardigheden te ontwikkelen en op een goede manier samen te werken. Ruzies worden zoveel mogelijk zelf opgelost, maar natuurlijk wordt hier zo nodig door de gekwalificeerde pedagogisch medewerkers bij geholpen.

Onze BSO in Aerdenhout

De BSO in Aerdenhout is gelegen aan de Van Lennepweg. Hier kunnen kinderen tot 12 jaar dagelijks na schooltijd terecht om lekker te ontspannen in een rustige omgeving. Zo kunnen zij op onze BSO in Aerdenhout de dag op een mooie manier afsluiten.

Onze BSO in Bloemendaal

Les Petits heeft op maar liefst vier plaatsen in Bloemendaal een BSO. Een leuke afsluiting van de schooldag is zo voor ieder kind dichtbij, en deze ruime keuze van locaties is ook handig voor de ouders. Op de BSO in Bloemendaal vind ieder kind wel iets leuks om te doen.

Onze BSO in Heemstede

In Heemstede is de BSO van Les Petits ook op vier plaatsen bereikbaar. Kinderen komen uit heel Heemstede naar onze BSO, waardoor de kans groot is dat uw kind vriendjes of vriendinnetjes tegenkomt. Maar de kans is nog groter dat er bij ons juist nieuwe vriendschappen ontstaan.

Onze BSO in Overveen

Les Petits heeft ook in Overveen een BSO waar leerlingen van de basisschool terecht kunnen. Onze BSO in Overveen is gevestigd in de Koningin Wilhelminaschool, en is dankzij het ruime aanbod van leuke activiteiten een fantastische plek om na een lange schooldag tot rust te komen.

Onze BSO in Vogelenzang

De BSO in Vogelenzang bevindt zich aan de Henk Lensenlaan. Kinderen kunnen hier iedere dag onder goede begeleiding spelen en andere leuke dingen doen. De begeleiders van de BSO in Vogelenzang staan dagelijks klaar met leuke activiteiten.

Onze BSO in Bennebroek

Les Petits Kinderopvang biedt ook BSO in Bennebroek op de Sparrenbosschool. Ontspanning na school, sport en spel, creativiteit en heel veel plezier staat voorop bij ons gezellige en kleinschalige BSO in Bennebroek.