Muziek voor peuters

Les Petits biedt in samenwerking met de Wereldmuziekschool muziek voor peuters!
Op al onze kinderdagverblijven en peuteropvang organiseren we op donderdagochtend korte muziekworkshops voor peuters van 2-4 jaar. Madelon Huisman van de Wereldmuziekschool komt op roulerende basis langs en gaat met kleine groepjes muziek maken.

Muziek voor jong en oud

Tijdens de muzieklessen zingen en dansen we met de seizoenen mee. Ook zingen we liedjes over onderwerpen die voorbijkomen in een peuterwereld. De liedjes ondersteunen we met instrumenten, dans, gebaren materialen en soms een boekje. Terwijl we plezier maken, wordt ondertussen ook de woordenschat, stemvorming en muzikaal gehoor gestimuleerd. Daarnaast zullen we samen met de peuters het bejaardenhuis bezoeken, zoals Les Petits vaker doet, maar dan ook om gezamenlijk met hen muziek te maken. Hier zullen we naast nieuwe liedjes ook bekende liedjes uit de oude doos te voorschijn halen, zodat iedereen muziek voor jong en oud uit volle borst mee kan zingen.

Even voorstellen…

Mijn naam is Madelon Huisman. Na mijn studie logopedie ben ik aan het werk gegaan in een logopediepraktijk en als logopedist op een basisschool. Door mijn liefde voor muziek kwam ik terecht bij de Wereldmuziekschool Haarlem, waar ik mijn passie voor muziek kon combineren met mijn vak. Muziek is er bij mij met de paplepel ingegoten en dat gun ik alle kinderen.
Naast de muziek ben ik ook (kinder)coach, dit doe ik met behulp van paarden en werk op de boerderij in Vogelenzang. Een dag per week pas ik op mijn oma (met halfzijdige verlamming) en zij is ook dol op muziek maken samen.
Mijn werk laat mij elke dag weer zien dat muziek gelukkig maakt of je nou een peuter bent of een bejaarde.