Studie avond 5 oktober

Jij komt toch ook?!

Studie avond Les Petits

Op woensdagavond 5 oktober organiseren wij een studie avond voor alle medewerkers!
De studie avond is verplicht voor alle medewerkers met uren op contract.
We starten om 19:15 uur, vanaf 19:00 uur kun je inlopen.

Tijdens deze studieavond volg je twee workshops; hieronder vind je de inhoud van de workshops.
Op het keuzeformulier onderaan deze pagina kun je in een top 3 aangeven welke workshop jouw voorkeur heeft. Op de studie avond zelf hoor je bij welke workshops je bent ingedeeld.

Let op: ook als je echt niet naar de studie avond kan komen moet je het formulier invullen!
Vul dan je afwezigheid in en de reden waarom.
De workshopkeuzes hoef je dan uiteraard niet in te vullen.

Anke Bor

Opvoedcoach

Omgaan met emoties en gedrag dat hier uit voortvloeit

Alle kinderen kunnen af en toe heel boos zijn of verdrietig of bang.
Soms uiten kinderen dit met ongewenst gedrag, ongewenst voor zichzelf of voor hun omgeving. Wil jij graag de emoties van kinderen beter leren begrijpen en leren hoe je lastige situaties pedagogisch goed kunt begeleiden? Met de concrete tips en handvatten uit deze workshop leer jij hoe die gevoelens bij kinderen (en jezelf) werken en weet je hoe je helpend kunt reageren op ongewenst gedrag.

Annet van Eck

 Onderwijsadviseur

In gesprek met ouders

Als pedagogisch medewerker is het contact met ouders een belangrijk onderdeel van je werk. Daarin bespreek je de leuke dingen met elkaar maar ook minder leuke dingen. Soms gaat iets niet zo goed, of heeft de ouder een verwachting of wens waaraan je niet tegemoet kunt komen. Hoe kun je dan op een professionele wijze het gesprek voeren met de ouder, waarbij de relatie tussen jou en de ouder goed blijft, maar je toch eerlijk en duidelijk moet zijn? Tijdens de workshop zullen we kijken naar een stukje theorie maar zeker ook oefenen met praktijk situaties zodat je (nog) steviger in je schoenen staat bij een volgend gesprek!

Mirka Jansen

Bewegingswetenschapper en oprichter van PLAYgrounds

Aanbieden van Sport en Spel

Bij het aanbieden van sport en spel heb je te maken met veel verschillende niveaus en leeftijden van de kinderen.
Tijdens deze workshop leer jij hoe om te gaan met deze verschillen en het spel zodanig aan te passen dat het voor iedereen een uitdagend en succesvol is.
Daarnaast leer je hoe je de omgeving zo inricht dat deze uitnodigt tot bewegen.

Dorien Hulsebosch & Saskia Kenselaar

Kinder- en jeugdtherapeuten

Mindset van kinderen positief beïnvloeden

Hoe kinderen (en jij zelf) op iets reageren en iets aanpakken heeft veel te maken met hun mindset. De term mindset verwijst naar de overtuiging die kinderen hebben over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten. Een fixed of vaste mindset belemmert ontwikkeling, terwijl een growth, of groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en zin om te leren. Tijdens deze workshop gaan we met jullie aan de slag hoe je spelenderwijs de mindset van kinderen positief kan veranderen. Na onze workshop ga je met veel nieuwe creatieve handvatten en inspiratie naar huis!

Mirjam Companjen

Coach en labeldirecteur SKO

Jij levert een bijdrage aan toekomstige generaties

Wat vraagt dat van jou als professional en als persoon? In deze workshop gaan we met elkaar dieper in op persoonlijke ontwikkeling, als voorbeeld voor de kinderen. Werken vanuit je hart, gedreven door intrinsieke motivatie. Hoe doe je dat? En stopt dat bij ons werk? Kijk in de spiegel en kom erachter hoe jij het verschil kan maken voor kinderen. Ik kijk uit naar een ont-moeting waarbij we ons met elkaar ver-binden!

jongen, bso, lego, tong uitsteken
Candid picture of a female boss and business team collaborating. Filtered serie with light flares, bokeh, warm sunny tones.
PLAYgrounds
Superman-jongetje-capeboy-child-childhood-346796
child-cute-enjoyment-1257099

Het is niet meer mogelijk om je voorkeur aan te geven.