Huiswerkbegeleiding IKC de Paradijsvogel

Als uw kind in groep 6, 7 of 8 zit, is hij of zij zich al aan het voorbereiden op de middelbare school. Het voortgezet onderwijs zit boordevol leuke nieuwe uitdagingen en ervaringen – maar deze zijn niet altijd even makkelijk. Wij helpen uw kind in onze kleinschalige opvang met huiswerkbegeleiding op weg in de zoektocht naar zelfstandigheid.
Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgen de kinderen steeds meer inzicht in hoe zij leren, waar hun talent ligt en wat ze moeten doen als het even niet lukt. Ook kan er geoefend worden met spreekbeurten, boekbesprekingen of een typecursus en kan er geoefend worden met vakken die extra moeite kosten.

Kinderen leren:
– Inzicht ontwikkelen in eigen leerproces.
– Leren plannen en ‘leren leren’.
– Vergroten van de zelfstandigheid.
– Vergroten van zelfvertrouwen.

Hoe doen wij dit?
– Individuele begeleiding waarbij wij overleggen met het kind. Waar nodig ook met de leerkracht en de ouder(s).
– Samenwerken, individueel of in een kleine groep, afhankelijk van de taak en het kind.
– Wanneer het huiswerk klaar is, zullen er per leerjaar extra oefentaken beschikbaar zijn, zodat de tijd tot 16 uur goed benut wordt.
– Gebruik eigen logboek; waarbij kinderen inzicht krijgen in hoe lang een taak duurt, overzicht creëren en leren plannen.

Huiswerkbegeleiding 

  • Voor: groep 5, 6, 7 en 8 van IKC de Paradijsvogel
  • Wanneer: op maandagmiddag  van 15:00 -16:00 uur
  • Kosten:  een strippenkaart van 12 keer kost €42,-
  • Begeleiding: Bianca Splinter, leerkracht groep 8 en Amber Kool, huiswerkcoördinator met ondersteuning van studentbegeleiders.
  • Waar: in de Aula
  • Aanmelden: middels onderstaand inschrijfformulier, u wordt dan meteen doorgelinkt naar een iDealpagina om de kosten voor de strippenkaart te voldoen.

Wij starten direct na schooltijd met wat eten en drinken. De kinderen krijgen bij ons fruit, maar u mag uiteraard ook zelf iets meegeven. De huiswerkbegeleiding zal plaatsvinden in de aula; waarbij we verschillende rustige werkplekken creëren.
Voor meer informatie over de huiswerkbegeleiding kunt u mailen naar huiswerkikcparadijsvogel@gmail.com.

Aanmelden

Via onderstaand formulier kunt u uw kind aanmelden. Na het verzenden van het formulier wordt u doorgestuurd naar onze betaalpagina waar u met iDeal de kosten van de strippenkaart kan voldoen. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging toe.

Huiswerkbegeleiding aanmeldformulier

  • Vul hier het telefoonnummer in waar u voor nood op bereikbaar bent.
  • Prijs: € 42,00